Snelle Clips

In deze les gebruiken leerlingen een eenvoudige 2D-schets naar 3D-modelworkflow om een reeks handige clip-accessoires te maken - beschikbaar voor abonnees van The PrintLab Classroom

GRATIS proefperiodeSchrijf je vandaag in

Lesoverzicht

In dit creatieve project gebruiken leerlingen een eenvoudige 2D-schets naar 3D-modelworkflow om een reeks handige clipaccessoires te maken. Het project begint met een animatievideo, waar leerlingen leren over de 2D-naar-3D-workflow en de voordelen ervan als een snelle manier om fysieke modellen te genereren. Aan de hand van werkbladen en zelfstudievideo's leren ze vervolgens hoe ze 3 voorbeeldmodellen kunnen maken: een opgeruimde kabel, een zakhouder en een filamentclip. Door de esthetiek en functionaliteit van de voorbeeldmodellen te analyseren, gebruiken studenten hun nieuwe vaardigheden om hun eigen unieke clip-accessoires te ontwikkelen.


Vakgebieden

De les kan worden opgenomen in de studie van wiskunde, ontwerptechnologie, kunst & ontwerp en informatica. Het materiaal kan worden aangepast voor kinderen van 8-16 jaar. Een uitgebreide lijst met normen is opgenomen in het lesplatform.

Bronnen opgenomen in project:

 • Voorbeeldklemaccessoires (STL)

 • Project introductie en uitleg video (MP4)

 • Ontwerp instructie werkbladen om een opgeruimde kabel, een tashouder en een filamentclip te maken (PDF en Google Docs)

    • Tinkercad en Fusion 360 zelfstudievideo's die leerlingen door de 2D-naar-3D-workflow leiden (MP4)

    • Zelfevaluatiedocument (PDF en Google Documenten)

        Als u zich aanmeldt bij PrintLab Classroom heeft u volledige toegang tot het docententrainingsmateriaal en downloadbare lesdocumenten.