De PrintLab Certificatiecursus

Leer alles wat u moet weten over 3D-printen in de klas en word een PrintLab Certified Educator - inbegrepen in alle licentieopties van PrintLab Classroom

GRATIS proefperiodeSchrijf je vandaag in

De PrintLab-certificatiecursus is de ultieme trainingsreis voor leraren die aan de slag gaan met 3D-printen en een grote kans voor middelgrote / gevorderde gebruikers om nieuwe tips te leren. De cursus brengt extracten van verschillende PrintLab-bronnen samen en deelt ze samen om een stap voor stap professionele ontwikkelingstraject te creëren. Het doel van de cursus is om leraren in staat te stellen bekwaam en zelfverzekerd te worden in het onderwijzen van 3D-printcurriculum, terwijl ze ervoor zorgen dat ze de nodige 3D-ontwerp- en 3D-printvaardigheden hebben.

1 | Een inleiding tot 3D-printen

De cursus begint met een inleiding tot 10 basisprincipes van 3D-printen. Het doel is om een volledig overzicht te geven van 3D-printtechnologieën en de kansen en beperkingen die daarbij horen. Het cursusplatform bevat een 3D-viewer waarmee u digitaal kunt communiceren met 3D-modellen om inzicht te krijgen in verschillende aspecten van het 3D-printproces en de industrie.

2 | Voordelen van 3D-printen in het onderwijs

Dit deel van de cursus gaat over het begrijpen waarom 3D-printen in het onderwijs belangrijk is en de voordelen die daarbij horen. Door middel van een reeks visuele infographics analyseert u de resultaten van een enquête die een reeks opvoeders en experts vroeg wat zij dachten dat het grootste voordeel van 3D-printen in het onderwijs was. Naast de resultaten hoort u uitleg en meningen van elke deelnemer.

3 | Inleiding tot Tinkercad-software

Het 3D-printproces begint allemaal met het maken van een 3D-model en Tinkercad-software is een fantastische, gratis browsertool om precies dat te doen! In dit gedeelte van de cursus leert u hoe Tinkercad kan worden gebruikt in de vakoverschrijdende klas voordat u zelfstudies volgt om een Tinkercad-leraaraccount aan te maken. Hiermee kun je een heel klaslokaal leerlingen beheren en beheren.

4 | Basisprincipes van 3D-modellering

Met uw Tinkercad-leraaraccount ingesteld, gaat u verder met het leren van de basisprincipes van 3D-modellering. In deze sectie krijgt u informatie, tutorials en uitdagingen op basis van verschillende ontwerptools, waaronder navigeren door de modelwerkruimte, objecten plaatsen, gaten maken, spiegelen en vormen combineren.

5 | Ontwerpen voor 3D-afdrukken

Door een reeks video's met goede en slechte praktijken te tonen, leert u hoe u specifiek kunt ontwerpen voor 3D-afdrukken. De video-inhoud bevat meer dan 10 essentiële ontwerptips om modellen te maken die geschikt zijn voor het 3D-printproces. De tips helpen je om leerlingen te adviseren en op zoek te gaan naar 'onbedrukbare' modellen die aan je zijn voorgelegd.

6 | Slicen voor 3D-afdrukken

In dit gedeelte leert u ongeveer 10 essentiële snijinstellingen om het maximale uit uw 3D-printer te halen. Van afdruksnelheid en temperatuur tot dikte en oriëntatie van de buitenlaag, u zult zeker enkele handige tips leren om afdrukken van goede kwaliteit te bereiken

7 | Het PrintLab Curriculum Framework

Er zijn veel manieren om 3D-afdrukken in de klas op te nemen. Het proces en de structuur van lessen in 3D-afdrukken kunnen variëren, afhankelijk van de taak die moet worden uitgevoerd, maar in dit gedeelte laten we u een voorbeeldkader zien dat wordt gebruikt in veel van de lessen die beschikbaar zijn op PrintLab Classroom.

8 | Klasmanagement

Bij het geven van 3D-printlessen kunt u bepaalde uitdagingen tegenkomen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u niet genoeg tijd of printers hebt om elk leerlingenmodel te maken of dat u zich zorgen maakt over het budgetteren van materialen. Dit deel van de cursus behandelt een aantal tips die de hele ervaring efficiënter en beheersbaar kunnen maken.

Cursusbeoordelingen

Met behulp van de vaardigheden en kennis die u tijdens de cursus hebt opgedaan, neemt u vervolgens deel aan de 3 cursusevaluaties om uw certificering te behalen. Deze omvatten een multiple choice-examen, een uitdaging om een 3D-object voor uw klaslokaal te ontwerpen en een activiteit om uw eigen lesstructuur te ontwerpen.

Hoe lang duurt de cursus?

De onlinecursus is volledig eigen tempo, zodat u het kunt aanpassen aan uw eigen routine. Hoewel onder andere sterk afhankelijk van uw vaardigheidsniveau, schatten we dat de cursus 4-6 uur zal duren om te voltooien. Bovendien is de vereiste om een PrintLab Certified Educator te worden, om de 3 beoordelingen aan het einde van de cursus te behalen. Als u zich comfortabel voelt om deze te nemen zonder alle secties in te vullen, is dat prima!

Wat als ik niet slaag voor een beoordeling?

het examen is voltooid en het 3D-model en de lesstructuur zijn ingediend, kan een PrintLab-vertegenwoordiger 7 dagen de tijd nemen om uw werk te beoordelen en uw digitale afstudeercertificaat af te geven. Als beoordelingen zijn mislukt, neemt een vertegenwoordiger van PrintLab contact met u op om te adviseren wat moet worden verbeterd om het voltooiingscertificaat te behalen.

Welke software heb ik nodig om aan de cursus deel te nemen?

Een belangrijk aandachtspunt van deze cursus is 3D-modellering, waarvan wij geloven dat dit een van de belangrijkste aspecten van het 3D-printproces is. Onze aanbevolen software om aan de slag te gaan met 3D-printen is Tinkercad, dat browser gebaseerd is en volledig gratis is! In verschillende secties van de cursus moet u een Tinkercad-account maken en gebruiken, maar maakt u zich geen zorgen als u nog geen account hebt, want er is een sectie die dit proces doorloopt.

Heb ik een specifieke 3D-printer nodig om aan de cursus deel te nemen?

Absoluut niet. Al het materiaal op PrintLab Classroom is geschikt voor gebruik met elke FFF 3D-printer. U kunt deze cursus zelfs zonder een 3D-printer voltooien.

Als u zich aanmeldt voor PrintLab Classroom krijgt u 12 maanden toegang tot de PrintLab-certificatiecursus en bibliotheek met lesplannen