Pandemische Producten

Leerlingen ontwerpen oplossingen om de verspreiding van virussen zoals Covid-19 op oppervlakken te beperken. Ontwikkeld in samenwerking met Print City. Krijg GRATIS toegang tot dit project onderaan de pagina

Lesoverzicht

In dit creatieve project ontwerpen leerlingen oplossingen om de verspreiding van virussen zoals Covid-19 op oppervlakken te beperken. De les begint met een animatie-uitlegvideo over virusoverdracht op oppervlakken. Leerlingen verkennen vervolgens een innovatieve oplossing genaamd Armie (van Print City) - een handsfree handvatontwerp dat de gebruiker stimuleert om zijn arm te gebruiken om deuren en laden te openen, waardoor de verspreiding van besmettelijke druppels op de vingertoppen wordt beperkt. Door tutorials te volgen om Armie te ontwerpen en te verbeteren voor de handgrepen in hun klas, zullen leerlingen worden uitgerust met de fundamentele kennis en vaardigheden om hun eigen unieke oplossingen te maken door middel van een proces van onderzoek, simulatie, ontwerp, testen en iteratie.

Vakgebieden

De les kan worden geïntegreerd in de studie van wiskunde, ontwerptechnologie, burgerschap en informatica. Het materiaal is geschikt voor kinderen van 8-16 jaar.

Middelen in project:

 • Voorbeeld handsfree ontwerpoplossing - Armie (STL- en PDF-montage-instructies)

 • Projectintroductie en uitlegvideo (MP4)

 • Productanalyse en storyboard-werkbladen (PDF)

    • Instructievideo's van Tinkercad en Fusion 360 die leerlingen begeleiden bij het ontwerpen van Armie (MP4)

    • Assessment Rubriek (PDF en Google Docs)

        Begin nu!