PrintLab Classroom

Creatieve lesplannen voor 3D-printen en professionele ontwikkelingshulpmiddelen voor docenten

GRATIS proefperiode Schrijf je vandaag in

Breng 3D-printen naar de klas

PrintLab Classroom is een online bibliotheek met lesplannen voor 3D-printen voor docenten die leerlingen in de leeftijdsgroep 8-14 lesgeven. Kies uit creatieve projecten die zich richten op een reeks belangrijke thema's om ontwerpdenken en projectmatig leren te ondersteunen in alle vakgebieden. Als u een PrintLab Classroom-licentie aanschaft, heeft u 12 maanden toegang tot onze uitgebreide lesplanbibliotheek (2 nieuwe lessen per maand!) en de cursus voor docentencertificering.


Deze vertaalde versie van PrintLab Classroom is ontwikkeld in samenwerking met De Rekenwinkel - de officiële wederverkoper in de Benelux.


Stap 1: Train de leraar

Begin uw reis door deel te nemen aan de PrintLab Certification Course, een gecertificeerde cursus voor leraren die alle aspecten van 3D-printen in de klas behandelt. Deze 4 uur durende online cursus is bij alle licentie-opties inbegrepen en geeft u het zelfvertrouwen en de vaardigheden om het 3D-print curriculum te leren.

Stap 2: Inspireer de leerlingen

Blader door de lesplanbibliotheek en selecteer projecten die relevant zijn voor uw vakgebied om les te geven. Het curriculum van PrintLab maakt gebruik van gratis 3D-modelleringssoftware en is compatibel met alle FFF 3D-printers. Elke les heeft een eigen gedeelte over de portal waar leraren informatie kunnen vinden over het voorbereiden en afleveren van de les. Downloadbare materialen omvatten stap-voor-stap lesplannen, diavoorstellingen, leerling werkboeken, CAD-zelfstudievideo's en 3D-printbare STL-bestanden.

Wat leerkrachten zeggen ...

"De kinderen vonden het geweldig en we slaagden er in om aan het eind een werkende fluit te krijgen! Eén van de kinderen was er zo enthousiast over dat hij zijn vader ervan overtuigde om een ​​3D-printerkit te kopen en ze brachten het weekend samen door met het samenstellen!"

Stuart Lawn

FabLab Manorhamilton

"Ik vind de opzet van het curriculum leuk, omdat het alles bevat wat een leraar nodig heeft, van digitale handleidingen en presentaties tot instructievideo's en relevante verbindingen met gemeenschappelijke leerstandaarden"

Brian Nagel

Haverhill Public Schools

"Ik ben dol op de portal - ik vond het geweldig om lessen te zien voor andere vakken dan alleen wetenschap en technologie. We hebben de Braille-les al in de klas gedaan en het ging erg goed!"

Carrie Beach

Washington Junior High School

Inspireer de volgende generatie

Begin nu!