Maak een Tastbare Koppelingsgame

Leerlingen worden uitgedaagd om een spel met tegels te ontwerpen voor mensen die blind zijn of een visuele beperking hebben - beschikbaar voor abonnees van The PrintLab Classroom

GRATIS proefperiodeSchrijf je vandaag in

Overzicht

In dit creatieve project maken leerlingen kennis met een spel met tastbare stenen, dat voorafgaand aan de les door de docent in 3D wordt geprint. Door tastbare discriminatie en bewustwording klassikaal te bespreken, krijgen leerlingen inzicht in hoe de spellen worden gemaakt en gespeeld, samen met hun voordelen. In vervolg op de discussie, zullen de leerlingen deelnemen aan een zelfstudie over het maken van vaardigheden, waar ze de instructies zullen volgen om een ​​tactiele koppelingsgame te ontwerpen in CAD software. In het grootste deel van de les worden de leerlingen opgesplitst in teams om hun eigen unieke tactiele koppelinggames te ontwerpen en 3D te printen. Elk team krijgt de opdracht om een ​​spel te maken dat betrekking heeft op een bepaald thema. Deze omvatten onderwijs, voedsel, transport, energie en architectuur.


Vakgebieden

De les kan worden verwerkt in de studie van wiskunde, ontwerptechnologie, kunst en design en computergebruik. Het materiaal kan worden aangepast voor de leeftijd van 8-15.

In dit project zullen leerlingen:

 • een begrip ontwikkelen van tactiele koppelingsgames, samen met hun plaats en voordelen in de samenleving

 • ontwerp-denk- en schetsvaardigheden gebruiken om een ​​concept voor een tactiele matching-game te ontwikkelen

 • 3D-modelleringssoftware gebruiken om een ​​tactiele koppelingsgame te ontwerpen

    • 3D-printers gebruiken om een ​​tactiele koppelingsgame te maken

    • hun tactiele onderscheidingsvaardigheden ontwikkelen door tactiele koppelingsgames te spelen

    • hun werk en het werk van hun leeftijdsgenoten analyseren om verbeteringen aan hun ontwerpen voor te stellen

        Als u zich aanmeldt bij PrintLab Classroom heeft u volledige toegang tot het docententrainingsmateriaal en downloadbare lesdocumenten.