Artefacten Repareren

Een reeks ontwerpuitdagingen waarbij studenten kapotte artefacten repareren en opnieuw maken - beschikbaar voor abonnees van The PrintLab Classroom

GRATIS proefperiodeSchrijf je vandaag in

Lesoverzicht

In deze les van 1 uur gaan leerlingen een reeks ontwerpuitdagingen aan om kapotte artefacten op te lossen met behulp van 3D-scangegevens en Tinkercad-software. Na een eerste kennismaking met 3D-scannen voor behoud en restauratie krijgen de leerlingen een werkboek om hen door 4 uitdagingen te loodsen. Elke uitdaging houdt in dat leerlingen STL-scangegevens in Tinkercad importeren, waar ze het defecte artefact zullen repareren of opnieuw maken. Het doel van de uitdagingen is om leerlingen te informeren over de mogelijkheden van 3D-scannen voor cultureel erfgoed en als huiswerkopdracht wordt hen gevraagd een kort rapport of presentatie over hun bevindingen te maken.

Vakgebieden

De les kan worden opgenomen in de studie van wiskunde, kunst en design, ontwerptechnologie, geschiedenis en informatica. Het materiaal kan worden aangepast van 8-14 jaar.


In dit project zullen leerlingen:

 • Een goed begrip ontwikkelen van 3D-scannen voor behoud en herstel van artefacten

 • CAD-software en 3D-scangegevens gebruiken om een reeks artefacten te repareren en opnieuw te maken

    • Gebruik maken van 3D-printtechnieken om gerestaureerde artefacten te produceren

    • Kennis uit ontwerpuitdagingen gebruiken om een rapport / presentatie over 3D-scannen voor cultureel erfgoed te maken

       Als u zich aanmeldt bij PrintLab Classroom heeft u volledige toegang tot het docententrainingsmateriaal en downloadbare lesdocumenten.