Maak een Eigen Egyptische Obelisk

Leerlingen leren over hiërogliefen voordat ze een gepersonaliseerde Egyptische obelisk ontwerpen en 3D - beschikbaar voor abonnees van The PrintLab Classroom

GRATIS proefperiodeSchrijf je vandaag in

Overzicht

In deze tweedelige les ontwerpen en 3D-printen leerlingen een gepersonaliseerde Egyptische obelisk. De les begint met een presentatie- en discussiesessie over hiërogliefen en obeliskmonumenten. Na de presentatie worden de leerlingen opgesplitst in teams en krijgen ze een 3D-geprint obelisk-model, opgesteld door de docent voorafgaand aan de les. De missie voor de teams is om het hiëroglyfische woord te ontcijferen en de betekenis en relevantie ervan voor het oude Egypte te onderzoeken. De les eindigt met leerlingen die hun bevindingen presenteren. In de tweede les gebruiken leerlingen een instructievideo om hun eigen gepersonaliseerde obelisk te ontwerpen en 3D-printen!

Vakgebieden

De les kan worden opgenomen in de studie van geschiedenis, religieus onderwijs, informatica, kunst & design en ontwerptechnologie. Het materiaal kan worden aangepast voor kinderen van 8-14 jaar.

In dit project zullen leerlingen:

 • Een begrip ontwikkelenvan hiërogliefen - de formele geschreven taal van het oude Egypte

 • Een vereenvoudigd hiëroglyfisch alfabet gebruiken om Egyptische woorden te ontcijferen

    • Het architectonische basisontwerp leren begrijpen van Egyptische obelisken

    • Kennis van hiërogliefen gebruiken om een ​​gepersonaliseerde obelisk te maken met behulp van CAD-software en 3D-printen


       Als u zich aanmeldt bij PrintLab Classroom heeft u volledige toegang tot het docententrainingsmateriaal en downloadbare lesdocumenten.