Ontwerp een Stedelijke Installatie

Een creatief project in samenwerking met McCloy + Muchemwa Architecten, waarbij leerlingen een stedelijke installatie ontwerpen - beschikbaar voor abonnees van The PrintLab Classroom

GRATIS proefperiodeSchrijf je vandaag in

Lesoverzicht

In dit creatieve project zullen leeringen een schaalmodel van 1: 100 van een concept voor een stedelijke installatie ontwerpen en 3D-printen. De les begint met een presentatie, waarin leerlingen leren over een artistieke stedelijke installatie genaamd 'A Bench for Everyone' van McCloy + Muchemwa Architects. Na de eerdere studie zullen leerlingen worden uitgedaagd om hun eigen opdracht voor een stedelijk installatieconcept voor hun lokale gemeenschap te definiëren. Aan de hand van een leerlingwerkblad en zelfstudievideo leren ze verder over geschaalde tekeningen en ontwerpen ze hun model in Tinkercad-software. Ten slotte worden de modellen 3D-geprint en presenteren ze hun ideeën aan de rest van de klas.

Vakgebieden

De les kan worden opgenomen in de studie van wiskunde, kunst en design, ontwerptechnologie en informatica. Het materiaal kan worden aangepast voor kinderen van 8-15 jaar.

In dit project zullen leerlingen:

 • een begrip van stedelijke installaties ontwikkelen door een hedendaags voorbeeld te bestuderen

 • leren voorstellen hoe stedelijke installaties zich kunnen ontwikkelen met behulp van nieuwe en opkomende technologieën zoals 3D-printen

 • hun eigen opdracht definiëren voor een stedelijke installatie die hun eigen gemeenschap ten goede zal komen

    • ontwerpideeën voor een stedelijke installatie communiceren in 3D-modelleringssoftware, op schaal 1:100

    • 3D-printen gebruiken om een ​​schaalmodel op schaal 1: 100 te produceren

    • een presentatietekening maken van hoe hun installatie reageert op mensen en plaatsen

       Als u zich aanmeldt bij PrintLab Classroom heeft u volledige toegang tot het docententrainingsmateriaal en downloadbare lesdocumenten.