Ontwerp een Zelf-Water Gevende Plantenbak

Leerlingen leren over fotosynthese voordat ze een zelf-water gevende plantenbak ontwerpen en 3D-printen - beschikbaar voor abonnees van The PrintLab Classroom

GRATIS proefperiodeSchrijf je vandaag in

Lesoverzicht

In dit creatieve project zullen leerlingen een zelf water gevende plantenbak ontwerpen en 3D-printen voordat ze hun eigen klasplanten kweken! Door een docentenpresentatie te bekijken, raken ze vertrouwd met de processen van fotosynthese en de voordelen van planten die zichzelf water geven. Leerlingen zullen vervolgens een zelfstudievideo volgen om een ​​eenvoudige zelf water gevende plantenbak te ontwerpen. Ten slotte worden ze uitgedaagd om bepaalde functies aan de plantenbak toe te voegen en aan te passen om het uniek te maken! Eenmaal 3D geprint, kan de klas experimenteren met verschillende zaden en de optimale omstandigheden voor plantengroei verkennen.

Vakgebieden

De les kan worden opgenomen in de studie van wiskunde, biologie, ontwerptechnologie en informatica. Het materiaal kan worden aangepast voor kinderen van 9-15 jaar.

In dit project zullen leerlingen:

 • een begrip ontwikkelen van fotosynthese en zijn processen

 • een begrip ontwikkelen van de mechanismen en het ontwerp van planten die zichzelf water geven

 • gebruik 3D-modelleringssoftware om hun eigen waterbak te ontwerpen

    • gebruik 3D-printers om een ​​zichzelf water gevende plantenbak te produceren

    • hun eigen klasplanten kweken, optimale omstandigheden en onderhoud verkennen

       Als u zich aanmeldt bij PrintLab Classroom heeft u volledige toegang tot het docententrainingsmateriaal en downloadbare lesdocumenten.