Ballon Aangedreven Raceauto

Een les over krachten en beweging waarbij leerlingen hun eigen door een ballon aangedreven raceauto ontwerpen - - beschikbaar voor abonnees van The PrintLab Classroom

GRATIS proefperiodeSchrijf je vandaag in

Overzicht

In project, van in totaal 5 lessen, zullen de leerlingen beginnen met het leren over krachten, bewegingen en de derde wet van Newton. Met behulp van deze kennis beginnen leerlingen aan een creatieve reis naar het ontwerpen en 3D printen van hun eigen functionele, met een ballon aangedreven raceauto! Hun doel is om een ​​voertuig te creëren dat zo ver mogelijk in een rechte lijn kan reizen en in de laatste les zullen ze het tegen elkaar opnemen met hun eigen unieke raceauto’s.

Vakgebieden

De les kan worden geïntegreerd bij de studie van natuurkunde, wiskunde, informatica en ontwerptechnologie en kan worden aangepast voor de leeftijd van 8-16.

In dit project zullen leerlingen:

 • de principes van de derde wet van Newton leren begrijpen

 • een begrip ontwikkelen van krachten waaronder luchtweerstand, wrijving, stuwkracht en zwaartekracht

 • mechanische concepten van wielen en assen begrijpen en onderzoeken

    • hun kennis gebruiken van krachten en wielen om een ​​door een ballon aangedreven raceauto te ontwerpen met behulp van CAD-software en 3D-printen

    • de prestaties analyseren van hun op een ballon aangedreven raceauto door de afstand te meten die deze kan afleggen

       Als u zich aanmeldt bij PrintLab Classroom heeft u volledige toegang tot het docententrainingsmateriaal en downloadbare lesdocumenten.