Assistive Device Academy

Een mensgericht ontwerpproject waarbij leerlingen een reeks hulpmiddelen voor mensen met een handicap maken. Ontwikkeld in samenwerking met Makers Making Change. Toegang tot deze les GRATIS onderaan de pagina.

Lesoverzicht

De les begint met leerlingen die leren over betaalbare, open source ondersteunende technologieën via een case study-video en voorbeeldmodellen die de docent voorafgaand aan de les 3D heeft geprint. Na het overzicht nemen leerlingen deel aan een reeks CAD-tutorials voor het bouwen van vaardigheden om verschillende voorbeeldapparaten te ontwerpen - waardoor ze over de nodige vaardigheden beschikken om hun eigen unieke producten te ontwerpen.

In het grootste deel van het project werken leerlingen in teams en worden ze begeleid door ontwerpinstructies om een hulpmiddel voor een echte gebruiker te ontwikkelen. De ontwerpreis omvat mensgerichte ontwerpprincipes, waarbij een individuele gebruiker wordt geïdentificeerd voordat concepten worden ontwikkeld om de dagelijkse uitdagingen van de gebruiker op te lossen. Ten slotte worden ideeën overgebracht naar CAD-software voordat ze 3D-geprint en gepresenteerd worden aan de rest van de klas, evenals aan de eindgebruiker.

Vakgebieden

De les kan worden opgenomen in de studie van wiskunde, natuurkunde, ontwerptechnologie en informatica. Het materiaal kan worden aangepast voor kinderen van 10-16 jaar.

In dit project zullen leerlingen:

 • een begrip ontwikkelen van hulpmiddelen en hun voordeel voor mensen met een handicap

 • een inzicht ontwikkelen in hoe open source-samenwerking en 3D-printen een positieve invloed kunnen hebben op de productie en distributie van hulpmiddelen

 • gebruikmaken van onderzoek, ontwerpdenken, mensgericht ontwerpen en schetsvaardigheden in teams om een concept voor een hulpmiddel te ontwikkelen

    • 3D-modelleringssoftware gebruiken om een hulpmiddel te ontwerpen

    • 3D-printers gebruiken om een hulpmiddel te vervaardigen

    • hun werk en dat van hun klasgenoten analyseren om verbeteringen aan te brengen in hun ontwerpen

       Begin nu!