Ontwerp een 3D-Printbare pen

Een les waarin leerlingen leren over lineaire reeksen voordat ze een 3D-printbare pen ontwerpen - beschikbaar voor abonnees van The PrintLab Classroom

GRATIS proefperiodeSchrijf je vandaag in

Overzicht

In deze les van 1 uur ontwerpen en 3D-printen leerlingen een functionele pen. De les begint met een reeks wiskundige berekeningen op lineaire reeksen. De berekeningen helpen leerlingen bij het bepalen van de afmetingen van de pen, die is ontworpen in Tinkercad in het hoofdgedeelte van de les. Ten slotte wordt een van de pennen 3D-geprint en zodra deze is voltooid, wordt een BIC biro-vulling in het midden geplaatst om hem functioneel te maken. Als u zich inschrijft voor de les, krijgt u volledige toegang tot het lesmateriaal voor leraren en lesdocumenten. Dit omvat inhoud om u te helpen bij het voorbereiden en geven van de lessen, samen met ontwerphandleidingen, zodat u vertrouwd raakt met het proces voordat u het in de klas onderwijst.

Vakgebieden

De les kan worden opgenomen in de studie van wiskunde, informatica, kunst & ontwerp en ontwerptechnologie. Het materiaal kan worden aangepast voor kinderen van 8-15 jaar.

In dit project zullen leerlingen:

 • een begrip ontwikkelen van lineaire reeksen

 • Tinkercad-software gebruiken om de schaal van een pen te ontwerpen om afmetingen in te stellen

    • een goed begrip van 3D-printers en hun werking ontwikkelen

       Als u zich aanmeldt bij PrintLab Classroom heeft u volledige toegang tot het docententrainingsmateriaal en downloadbare lesdocumenten.